Alert Angle pointing down Arrow pointing right Arrow pointing left Arrow pointing right Arrow pointing right Burger Crossmark Debio Envelope Facebook Instagram Sketched arrow pointing down Angle pointing left Angle pointing right Loupe Phone Play button arrow Twitter YouTube Artboard 38 Artboard 41 Artboard 14 Artboard 40 Artboard 43 Artboard 22 copy Artboard 30 Artboard 42 Artboard 42 Artboard 9 Artboard 7 Artboard 10 Artboard 24 Artboard 8

Ønsker du mat- og miljøveiledning?

Matvalget hjelper deg å legge om til mer økologisk mat og Et bærekraftig måltid gjennom veiledning og kurs tilpasset dine behov.

Erfaringer viser at økologisk og bærekraftig mat ikke trenger å innebære vesentlige økninger i budsjettet, fordi den helhetlige omlegging av menyen også tar hensyn til økonomi. Dette er noe veilederne i Matvalget kan hjelpe deg med.

Våre veiledere har bred erfaring fra ulike typer kjøkken, forstår utfordringene i hverdagen og har stort engasjement for å inspirere til matglede og stolthet til faget!

 

Kurs og veiledning

Matvalget gir frittstående enkeltkurs eller veiledning over tid for kjøkken med mål om å øke andelen økologisk mat.

Vi tilbyr gratis førsteråd til virksomheter som ønsker eller vurderer en målsetting om å øke andelen økologisk mat i sin servering. Øvrige kurs har en lav egenandel.

Veiledningen tilpasses behov og kan bestå av kurs i praktisk matlaging og menyplanlegging med bærekraftige råvarer og innkjøp, og kunnskap og inspirasjon om hvorfor servere bærekraftig mat. Vi hjelper din virksomhet med å lage en plan for hvordan nå målsettingen. Matvalget har også juridisk kompetanse og kan veilede på økologisk mat i offentlige anskaffelser.

Under finner du eksempler på kurs vi kan holde enten frittstående eller som en del av veiledning:

 

Teorikurs 1 – Hva er et bærekraftig måltid?

Målgruppe: Kjøkkenansatte, andre ansatte og ledere
Varighet: 1-2 timer
Egenandel: kr 1500,-

Dette kurset inneholder:

  • Hva er Et bærekraftig måltid?
  • Hvordan planlegge måltidene og utarbeide en menyplan
  • Hvordan holde budsjettet?
  • Gode eksempler på virksomheter som har lagt om til økt økologisk matservering
  • Handlingsplan: Hvordan lage bærekraftige måltider tilpasset din virksomhet?
  • Utvidet informasjon om Matvalget, kurs og tilbud
  • Ved ønske: smaksprøver og demonstrasjon av Et bærekraftig måltid
  • Anbefalt oppfølging: praktisk matlagingskurs tilpasset virksomheten
     

Teorikurs 2 – Hvorfor økologisk?

Målgruppe: Alle som ønsker innføring og inspirasjon til jobbe med økologisk mat
Varighet: 1- 2 timer
Egenandel: kr 1500,-

Dette foredraget inneholder:

  • Hva kjennetegner økologisk mat?
  • Kan vi brødfø verden med økologisk mat?
  • Valørmerkeordning og Debio-godkjennning
  • Handlingsplan: hvordan komme i gang
  • Utvidet informasjon om Matvalget, kurs og tilbud
  • Ved ønske: smaksprøver og demonstrasjon av Et bærekraftig måltid

 

Teoretisk og praktisk kurs – Et bærekraftig måltid

Målgruppe: Kjøkkenansatte og ledere
Varighet og egenandel:
Halv dag kr 2500,-
En dag kr 4000,-
Råvareutgifter kommer i tillegg.

På alle praktiske kurs arbeider vi ut fra våre seks prinsipper for Et bærekraftig måltid og bruker økologiske råvarer. Kursene har fokus på:

Foredrag:

  • Hva er Et bærekraftig måltid?
  • Hva er gode økologiske råvarer, både økonomisk og miljømessig

Praktisk matlaging:

  • Råvarer i sesong
  • Økt kunnskap om gode råvarer  (belgvekster, korn og grønnsaker)
  • Mat etter budsjett
  • Tilpasse råvarer og oppskrifter etter den enkelte virksomhet
  • Vi spiser et felles måltid

 

Praktisk matlagingskurs

Skreddersydde kurs om belgvekster, korn, baking, supper, etc. Tilpasses etter ønske

Målgruppe: Kjøkkenansatte, andre ansatte og ledere
Varighet og egenandel:

Halv dag kr 2500,-
En dag kr 4000,-
To dager kr 5500,-
Råvareutgifter kommer i tillegg

På alle praktiske kurs arbeider vi utifra våre seks prinsipper for Et bærekraftig måltid og bruker økologiske råvarer. Kursene har fokus på:

  • Råvarer i sesong
  • Økt kunnskap om gode råvarer (belgvekster, korn og grønnsaker)
  • Mat etter budsjett
  • Tilpasse råvarer og oppskrifter til den enkelte virksomhet

Generelle oppskrifter til inspirasjon finner du her

Høres noen av kursene våre interessante ut? Har du spørsmål om vår veiledning? Ikke nøl ikke med å kontakte oss!

 

Kontakt oss i Matvalget

Kontakt