Månedens serveringssted: Ekorn-Jensens bakeri
Månedens serveringssted
Midt i Hakkebakkeskogen i Kristiansand Dyrepark ligger Ekorn-Jensens bakeri. Et koselig og økologisk bakeri hvor alt som serveres er laget med omtanke for både mennesker, dyr og miljø. Bakeriet ble i sin tid utviklet i tett dialog med Egner-familien, og det var viktig at menyen passet inn i de mange universene som Dyreparken er delt inn i.
«Når man lager et bakeri som ligger i Hakkebakkeskogen, kan ikke dyrene spise sine egne venner – så det måtte være vegetarmat. Og et økologisk konsept med ren mat uten sprøytemidler passer perfekt inn i Hakkebakkeskogens verdenen», forteller spiserisjef Roy Arve Byremo.
«Vi åpnet i 2015 og fikk Debios serveringsmerke i gull med en gang! Da måtte minst 90 % av råvarene være økologiske – vi ligger nå på 90-97 %. Samme året vant vi også Årets kjøkken under Matprisen!» fortsetter han stolt.
I tråd med Dyreparkens brede satsning på bærekraft, redusert matsvinn og lokal mat kommer mange av råvarene fra Agder, nettopp for å støtte opp om lokale leverandører. Menyen i Ekorn-Jensens bakeri består blant annet av økologiske pizzaboller, skillingsboller, vafler på pinne, dobbeltpepret og vanlige pepperkaker, samt eplejuice, kaffe og te.
«Når vi først skulle lage noe økologisk, så skulle det være skikkelig. Vi måtte lage et alternativ for de gjestene som vil spise økologisk. Vi mangler bare norsk økologisk ost til pizzabollen, det må noen få gjort noe med», påpeker han.
Med over en million besøkende i året, og 11.000 solgte skillingsboller, har bakeriet blitt et naturlig stoppested for både store og små som besøker Hakkebakkeskogen.
«Vi tror mange velger å spise her fordi vi har økologiske varer og er Debio-godkjent,» sier Roy Arve om bakeriet som ligger midt i skogen. Her er det rom for både ro og noe godt å spise – akkurat slik det burde være i Hakkebakkeskogen.
