Alert Angle pointing down Arrow pointing right Arrow pointing left Arrow pointing right Arrow pointing right Burger Crossmark Debio Envelope Facebook Instagram Sketched arrow pointing down Angle pointing left Angle pointing right Loupe Phone Play button arrow Twitter YouTube Artboard 38 Artboard 41 Artboard 14 Artboard 40 Artboard 43 Artboard 22 copy Artboard 30 Artboard 42 Artboard 42 Artboard 9 Artboard 7 Artboard 10 Artboard 24 Artboard 8

Om Debio

Vi merker forskjellen – Fordi du bryr deg

Om jorda, dyra og maten du spiser

Debio jobber med økologisk og bærekraftig mat. Maten vi spiser betyr noe for dyra, naturen og miljøet, og vi kan alle bidra til å spise verden bedre.

Vi tilbyr veiledning, sertifisering, merking og formidling fordi dine matvalg utgjør en forskjell. Hva du velger i butikken, hva du kjøper inn og serverer er viktig, ikke bare for deg, men for hele kloden.

Vi kan fortelle hvor råvarene kommer fra, hvordan den er produsert, hvordan du skal tilberede den og hvordan du jobber med innkjøp og logistikk, slik at hele verdikjeden er med. En bærekraftig verdikjede tar hensyn til jorda, til bonden og det lokale økosystemet, den har hensyn til deg og din helse.

Debio er kjent for habilitet og troverdighet og er et ledende sertifiserings-, informasjons og veiledningsorgan innen økologi, bærekraft og kretsløp. Vårt mål er å fremme offentlige måltidssatsninger og å utvikle innovative verdikjeder for økologisk bærekraftig mat.

Debio har merket mat og utviklet økologien i Norge i over 35 år. Debio er garantisten for at varer merket med våre godkjenningsmerker er produsert på en økologisk bærekraftig måte. Debio forvalter, regulerer og kontrollerer økologisk produksjon og regelverk, og er virksomheters naturlige valg for sertifisering av miljø og kvalitet. Sammen med vår kompetanse på tilsyn, tilbyr vi veiledning og kunnskapsformidling knyttet til økologisk bærekraftige produksjoner gjennom selskapet.

Debio jobber med hele verdikjeden, fra jord til bord. Vi kan bistå deg enten du det gjelder merking, sertifisering, kjøkkenveiledning eller å få mer innsikt i hva økologisk bærekraftig mat og drikke er.

Mest kjent av våre merker er det grønne Ø-merket. I tillegg godkjenner vi for Bærekraft-merket, Demeter-merket, serveringsmerkene i bronse, sølv og gull, og Grasbasert-merket.

Våre merker:

  • gir merverdi til produkter, produsenter og virksomheter
  • garanterer at økologisk mat er økologisk
  • garanterer at dyrevelferd og miljøstandarder tilfredsstiller strenge krav
  • garanterer at vi kontrollerer godkjent produksjon minst en gang i året
  • gir virksomheter mulighet til å vise at de bryr seg
  • gjør økologi til et naturlig valg for alle

Kontakt