Alert Angle pointing down Arrow pointing right Arrow pointing left Arrow pointing right Arrow pointing right Burger Crossmark Debio Envelope Facebook Instagram Sketched arrow pointing down Angle pointing left Angle pointing right Loupe Phone Play button arrow Twitter YouTube Artboard 38 Artboard 41 Artboard 14 Artboard 40 Artboard 43 Artboard 22 copy Artboard 30 Artboard 42 Artboard 42 Artboard 9 Artboard 7 Artboard 10 Artboard 24 Artboard 8

Månedens serveringssted: Økolonialen

Månedens serveringssted

12 km fra Stokmarknes i Vesterålen, i en låve fra 1903, har Økolonialen etablert en mikrobedrift som fører økologiske og miljøvennlige produkter. Ta turen til en ny og stolt innehaver av Serveringsmerket i gull som i tillegg tilbyr økologiske produkter fra nettbutikken sin til hele Norges land.

«Det er veldig givende og motiverende å drive en butikk med fokus på økologi og bærekraft, sier eier og daglig leder Anna Green-Hultgren. «Vi savnet en butikk hvor vi kan være trygge på at vi handler på en ansvarlig måte».

Økolonialen tilbyr et variert sortiment, fra økologiske matvarer og rengjøringsprodukter, produkter som er FSC-godkjente, samt produkter fra lokale gjenbruksdesignere og håndverkere, til bøker med kunnskap om økosystemet vi lever i.

«Vi ønsket å gi kundene våre trygghet. Vi kan jo påstå som mye vi vil, men med en tredjepartsgodkjenning fra Debio, som ser oss i kortene , så sjekkes at det vi sier stemmer», fortsetter hun.

«I dagens samfunn som nå er stappet med grønnvasking, blir denne type sertifiseringer eneste mulighet en forbruker har til å sjekke om virkeligheten samsvarer med markedsføringen til bedriftene», sier hun videre.

Økolonialen gir 20 prosent av overskuddet til miljø- og samfunnsbyggende formål og ønsker på den måten å bidra til stimulering av lokalmiljøet.

«Vi er en del av et økosystem, og vi ønsker å gi tilbake», forteller hun engasjert. «I fjor ga vi overskuddet til barnehager med miljøfokus ved at de fikk et bokashi -startsett. Dette sikrer at nye generasjoner lærer om kompostering og jordhelse».

Så hva skjer videre fremover? «Vi ønsker å vokse saktere, men lykkeligere, sammen med lokalsamfunnet. Det er slik man skaper et godt samfunn!» avslutter hun.

Del denne artikkelen

Kontakt