Månedens serveringssted: Scandic Sjølyst
Månedens serveringssted
For tolvte året på rad har Scandic blitt Debio-godkjent for bruk av Serveringsmerket i bronse – en anerkjennelse som kun Scandic-hotellene i Norge kan vise til. Det betyr at minst 15 av deres 80 frokostprodukter som tilbys hotellgjestene er økologiske.
«Serveringsmerket i bronse er viktig for oss å opprettholde,» sier Ragne Kristine Lærum, daglig leder ved Scandic Sjølyst. «Vi ser at de økologiske produktene vi tilbyr er gode – og noen ganger bedre produkter».
«Det er strenge krav til sertifiseringen», fortsetter hun, «ved siden av hotellkjedens revisjoner fra Debio, må vi også foreta interne kontroller på hotellet to ganger i året».
Bærekraft har vært en del av Scandics strategi siden 1993 da de satte seg som mål å bli bransjeledende. Som første nordiske hotellkjede fikk de Svanemerket i 1999 som bl. a. fordrer fokus på lavere energiforbruk, plantebaserte matretter og mindre matsvinn.
«Vi veier faktisk alt av matavfall vi produserer i løpet av dagen og samarbeider med Too Good To Go for å sikre at overskuddsmat ikke havner i søppelkassen», forklarer Lærum. I tillegg har Scandic laget egne resteoppskrifter: Never-waste-list (se lenke i kommentar), for å inspirere til å bruke opp matrester.
Et annet stolt bærekraftstiltak er hotellets urbane takhage med urter, blomster og bier. «Honningen fra biene får våre gjester servert til frokostbuffeen», forteller Lærum tilfreds.
Gjestene setter pris på de økologiske produktene, spesielt blant de yngre generasjonene. «De ser ofte etter økologiske og plantebaserte alternativer», sier hun.
For å fremme bærekraftige valg plasseres grønnsaker og fargerik mat i front av buffeen. «Vi liker å ‘nudge’ gjestene våre fordi de spiser ofte med øynene. I tillegg reduserer det kjøttforbruket og matsvinnet», forklarer hun.
Lærum forteller at det er viktig for dem at de er med på å sette bærekraft på dagsorden i deres bransje. «Vi ser at gjestene aktivt leser plakatene våre som informerer om både våre bærekraftstiltak og samarbeid».
«Alle produktene som er økologiske er godt merket med egne Debio-skilt. Det skal være lett og enkelt å velge økologisk», avslutter hun fornøyd.
