På samme sti mot 10 % økologisk
- Publisert
- Oppdatert
Landbrukets økologikongress, ØKO 2026, er en nasjonal møteplass for alle som er opptatt av framtidas norske matproduksjon. 9.–10. februar 2026 samles bønder, rådgivere, forskere, markedsaktører, forvaltning og studenter på Thon Hotel Oslo Airport, Gardermoen, til to dager med oppdatert fagkunnskap, erfaringsutveksling og diskusjoner om veien mot 10 prosent økologisk landbruk i Norge.
ØKO 2026 er en kongress for hele landbruket. Programmet favner både økologisk og konvensjonell drift, og spenner fra jordhelse, beredskap og klima til husdyr og grovfôr, frukt og bær, åkerbruk, økonomi, marked og offentlige innkjøp. Målet er å koble praksisnær erfaring fra gårdsbrukene med forskning, politikk og marked, og legge til rette for konkrete løsninger som kan styrke både produksjon, lønnsomhet og bærekraft i norsk landbruk.
Bak ØKO 2026 står Debio, Matvalget, Norsk Landbruksrådgiving (NLR), Norges Bondelag, Norsk Bonde- og Småbrukarlag, NORSØK, Statsforvalteren og Økologisk Norge. Kongressen gjennomføres med økonomisk støtte fra Landbruksdirektoratet.