Vi heier på de som bryr seg!
- Publisert
- Oppdatert
Matprisen løfter fram og hedrer bønder, kokker og mennesker som bryr seg om bærekraftige måltider. Dette gjør vi fordi måten vi produserer maten vår på, og det vi spiser, kan være nøkkelen til å møte klimautfordringene i vår tid. Vår matproduksjon må endres for å minske ressursbruken, og for å ta vare på det viktige jordlivet og sikre lokale kretsløp. Matprisen samler hele næringskjeden i matbransjen med utgangspunkt i tematikker knyttet til bærekraft og økologi.
Til grunn for Matprisen ligger konseptet Et bærekraftig måltid, og gjennom både prisutdeling og seminar skal vi hedre enkeltmennesker og virksomheter som bryr seg. Mennesker som setter økologi og bærekraft i fokus, og som bidrar til at det serveres flere bærekraftige måltider.
Matprisen ble etablert i 2014 og har siden da blitt arrangert årlig.
I 2020 går prisutdelingen av stabelen 2. november!