Alert Angle pointing down Arrow pointing right Arrow pointing left Arrow pointing right Arrow pointing right Burger Crossmark Debio Envelope Facebook Instagram Sketched arrow pointing down Angle pointing left Angle pointing right Loupe Phone Play button arrow Twitter YouTube Artboard 38 Artboard 41 Artboard 14 Artboard 40 Artboard 43 Artboard 22 copy Artboard 30 Artboard 42 Artboard 42 Artboard 9 Artboard 7 Artboard 10 Artboard 24 Artboard 8

Månedens serveringssted: Øyafestivalen

Månedens serveringssted

Økologi og bærekraft på Øyafestivalen! I over 20 år har de servert økologisk mat og ble den første festivalen i Norge til å motta Serveringsmerket i gull.

«Økologi handler om mange ting for oss, både bærekraft, kvalitet og dyrevelferd», forteller Britt Nilsen, matansvarlig på Øyafestivalen.

I løpet av festivalen serveres det over 120 000 porsjoner med økologisk mat til publikum, frivillige og artister. Responsen fra publikum er positiv. «Øyafestivalen har servert økologisk mat i over 20 år, så det er helt naturlig for publikum», fortsetter Nilsen.

Festivalens restauranter har blitt godt kjent med salgskanaler og tilbudet av økologiske råvarer. Kjøkkensjefene Kia Vulgaris og Jørgen Ravneberg sørger for at både frivillige og artister får mat av topp kvalitet. «Utvalget av norske, økologiske råvarer i august er så bra at det er mulig å planlegge menyen ut fra råvarene. Dette er de fleste kokker veldig gode på i dag», sier Nilsen.

De frivillige på festivalen deler også Nilsens engasjement. «Mitt inntrykk er at mange av de frivillige på festivalen velger Øya fordi de er opptatt av bærekraft, og at de derfor synes det er viktig at vi velger mat fra produksjoner som ivaretar jordhelse og naturmangfold», forteller hun.

«Økologisk mat i Norge er ofte litt dyrere enn ikke-økologisk, men det er ganske tydelig hvis man ser til våre naboland, at dette handler mer om etterspørsel og politikk enn om produksjonskostnad», forklarer Nilsen. «Jeg tror veldig få mennesker som får valget mellom økologisk eller sprøyta mat til samme pris velger noe annet enn økologisk.»

Nilsens beste tips til andre festivaler er å starte tidlig, sette av nok tid og ressurser, og forklare hvorfor man satser på økologi. «Tenker man sesong og kjøper direkte, trenger det ikke koste en krone mer enn mye annen mat», er Nilsens klare oppfordring til slutt.

Del denne artikkelen

Kontakt