Månedens serveringssted: Matprisen
Månedens serveringssted
Matprisen har gjennom de siste ti årene utviklet seg fra et lite og smalt arrangement i Oslo til å bli en nasjonal feiring av bærekraftige og økologiske initiativer i matbransjen. Prisen hedrer enkeltmennesker og virksomheter som bryr seg om miljømessig og sosial bærekraft.
Juryen bak Matprisen består av toneangivende aktører fra hele matbransjen og arbeidet med å velge ut nominerte og vinnere er både grundig og helt uavhengig. «Juryen har vurdert over 750 aktører gjennom årene. Det gir oss god innsikt i hva som skjer i matbransjen», forteller prosjektleder Else Thorenfeldt.
Matprisen har også utviklet seg til å bli en viktig møteplass for aktører i bransjen. «Det er utrolig givende å se at Matprisen har blitt en arena der kontakter knyttes og nye ideer og samarbeid oppstår. Det gir energi og håp for framtiden», fortsetter hun.
«Antallet dyktige aktører har økt enormt siden prisutdelingen ble opprettet, men samtidig ser vi at økologien i Norge i dag er under stort press. Det betyr at det fortsatt gjenstår en stor jobb å gjøre», sier hun.
I hjertet av prisutdelingen ligger måltidet som blir servert til gjestene. «Årets måltid representerer grunnpilaren bak Matprisen, som er «et bærekraftig måltid». I år har vi fått med oss et knippe dyktige aktører på å skape et måltid rundt det å TA VARE PÅ. Ta vare på jorda, dyra, naturen, sesongene, menneskene, mattradisjonene, råvarene, restene, mangfoldet og hverandre», forklarer hun.
«Måltidet består av mye vilt, villfanget fisk, ville vekster og økologiske råvarer, alt i sesong. Og for årets arrangement går vi for Serveringsmerket i gull», legger hun til stolt.
«Det er så givende å se at det betyr mye for både nominerte og vinnere å bli sett for det harde arbeidet de gjør for et bedre og mer framtidsrettet matsystem. Det er noe jeg blir skikkelig stolt av å være en del av», avslutter hun fornøyd.
Matprisen går av stabelen 11. november, så hvis du ønsker å bli med på feiringen kan du kjøpe billetter på www.matprisen.no