Alert Angle pointing down Arrow pointing right Arrow pointing left Arrow pointing right Arrow pointing right Burger Crossmark Debio Envelope Facebook Instagram Sketched arrow pointing down Angle pointing left Angle pointing right Loupe Phone Play button arrow Twitter YouTube Artboard 38 Artboard 41 Artboard 14 Artboard 40 Artboard 43 Artboard 22 copy Artboard 30 Artboard 42 Artboard 42 Artboard 9 Artboard 7 Artboard 10 Artboard 24 Artboard 8

Ny utgave av «Fordi du bryr deg» lansert!

  • Publisert
  • Oppdatert

Det er viktig å sette søkelys på hvorfor vi bør ha mer økologisk produksjon i Norge i en tid der stadig færre bønder produserer økologisk mat.

Økologisk landbruk ble definert som en driftsform for rundt 100 år siden, som en motreaksjon på det industrielle landbruket som vokste frem, men prinsippene som ligger bak er tuftet på tusenvis av år med agronomisk kunnskap og utvikling. Reglene for økologisk produksjon er det eneste EU-regulerte bærekraftige produksjonssystemet og EU har mål om 25% økologisk landbruksareal innen 2030.

I Norge, på tross av lite offentlig satsning de seneste årene, blir økologisk landbruk anerkjent som en «spydspiss» for å bidra til å gjøre alt norsk landbruk mer miljøvennlig og bærekraftig. Det er flott, men det blir ingen «spydspiss» uten spissen (les: økobonden).

Under Matprisen 2024 ble det nyeste nummeret av magasinet «Fordi du bryr deg» delt ut. Få dager senere kom bladet i posten til alle virksomheter med en godkjenning fra Debio og nå er også magasinet som helhet digitalt tilgjengelig. I magasinet spør vi «Hvorfor økologisk i Norge». Spørsmålet har flere svar og noen av dem finner du i dette nummeret av «Fordi du bryr deg», det ellevte av sitt slag. Magasinet i pdf-format samt tidligere nummer kan du finne her.

Del denne artikkelen

Kontakt