Et bærekraftig måltid
Matvalget tilrettelegger for mer økologisk og bærekraftig mat i storhusholdninger gjennom konseptet Et bærekraftig måltid.
- Lag mat fra bunnen av
- Bruk mer grønnsaker, belgvekster og korn
- Tenk sesong
- Gjør bevisste valg av kjøtt og sjømat
- Reduser matsvinnet
- Bruk mer økologisk
Å lage mat etter disse rådene er ikke komplisert, men handler om en helhetlig tilnærming som til sammen gjør at vi kan servere bærekraftig og økologisk mat som smaker godt, uten at det trenger å øke kostnadene. Dette er noe veilederne i Matvalget kan hjelpe deg med gjennom ulike typer kurs.
Vår Håndbok for Et bærekraftig måltid er et nyttig verktøy for deg som lager mat for andre.
Debios valørmerker kan etter godkjenning fra Debio brukes for å profilere andel økologisk og Debio-godkjente produkter innen storhusholdning. Du kan også bruke det grønne Ø-merket for å vise fram godkjente økologiske produkter, f.eks. i hyllemerking eller i servering av godkjente produkter.