Alert Angle pointing down Arrow pointing right Arrow pointing left Arrow pointing right Arrow pointing right Burger Crossmark Debio Envelope Facebook Instagram Sketched arrow pointing down Angle pointing left Angle pointing right Loupe Phone Play button arrow Twitter YouTube Artboard 38 Artboard 41 Artboard 14 Artboard 40 Artboard 43 Artboard 22 copy Artboard 30 Artboard 42 Artboard 42 Artboard 9 Artboard 7 Artboard 10 Artboard 24 Artboard 8

Fordi du bryr deg

Kaffibrenneri i mulighetenes land

Da Sogn Avis fylte en hel forside med nyheten om at Kjetil Russenes hadde planer om å starte kaffebrenneri i Sogndal, tenkte han at da måtte han vel gjøre det, da. Debio inviterte seg selv på kaffebål med vestlandsgründeren på en fjellhylle med utsikt over bygda. Det er strålende høstsol over fjorden, og Kjetil forteller om sitt plutselige kaffeeventyr mens han spikker pinner til bålet.

Umulige muligheter - Sansegården Olavsbråten

Å be om hjelp er kanskje ikke det som faller lettest for noen av oss. På Sansegården Olavsbråten ved foten av Norefjell i Buskerud brakte sommeren med seg tørke og fôrkrise, et stadig mer krevende driftsopplegg og en totalvraket kjølebil. Veslemøy og Bjørnstjerne var ikke langt unna å gi opp og legge ned drifta. Isteden lagde de folkefinansieringskampanje og ba om hjelp til å redde gården.

Verda til Vingelen og Vingelen til verda - Eggen gårdsysteri

For dei av oss som ikkje visste kor Vingelen var, veit vi godt no kor den rike fjellbygda er – rik på smak og rik på gode verdiar!

Ikke bare baker

Hvor mange brød må man selge hver dag for å kunne drive et lite håndverksbakeri med økologiske og gamle kornsorter i industribyen Porsgrunn? Siv Svolsbru gav seg selv fem år til å bevise at det går an å drive butikk med beina på jorda og hjertet på rette staden.

En dag på havet – linefanget skrei

 Møt opp på kaia klokka 05.00, da går båten! Så da gjorde vi det. Og fikk med dét en opplevelse for livet. Ikke bare fordi havet på en kald godværsdag i nord er noe av det vakreste vi har sett.

Buskerud tar matvalget og går for sølv, men edle medaljer kommer ikke av seg selv

Før 2019 er omme skal samtlige kantiner i Buskerud fylkeskommune servere 50 % økologisk mat – godkjent og kvalitetsstemplet med Debios sølvmerke. Slik lyder politiske vedtak fra 2016 og -17. Fire sentrale aktører med ulike roller i omleggingen peker på noen av investeringene som kreves for å få til et slikt grønt skifte.

Debio møter verden: India!

På økokongress i New Delhi befinner vi oss plutselig i en dansende sirkel av byråkrater og dresskledde, latteren overdøver trafikkstøyen, og i midten av sirkelen står en smilende engasjert Manish Jain. Når han ikke blåser liv i slitne kongressdeltakere, leder han Shikshantar: The People’s Institute for Rethinking Education and Development, en alternativ læringsarena i Udaipur, India.

Debio møter Debio: kvalitetsrevisor Harald Bjørn-Larsen

Få har møtt så mange gårdbrukere som det Harald har gjort i sin tid som kvalitetsrevisor i Debio. Spenning og glede i alle møtene med ulike mennesker og ikke minst dyr, står sentralt når han forteller om hverdagen som revisor.

Aleppo - jeg elsker deg!

Hva har shawarma med bærekraft å gjøre? Etter en samtale med Christine og Ragnhild i Mestringsguiden, er det åpenbart at svaret er alt!

Friske og raske barnehager!

I bydel St. Hanshaugen i Oslo skal samtlige 12 offentlige barnehager servere 50 % økologisk! Vi har snakket med Lars Magnus Ottersen som gjennom prosjektet «friske og raske barnehager» skal få dette til å skje!

Daniel Fedøy - om dyrking av tare og bygda

Langt vest, nesten så langt vest vi kjem her til lands, ligg eit lite øysamfunn der det skjer store ting. I sjøen ved Værlandet og Bulandet dyrker Daniel Fedøy butare og sukkertare for sal, og dyrkar med det fram både lokalsamfunnet og ei ny grøn næring.

Fønix i farta!

På tur gjennom Stavanger Øst en helt vanlig dag, kan du plutselig snuble over en vidunderlig lukt av vellagret ost. Blåmugg, rødkitt, myse og kasein. Gjennom et lite hull i veggen på et gammelt industrilokale strømmer upasteurisert melk inn til Stavanger Ysteri og yster Lise Brunborg.

Villsau i kystlyngheiene

Hilde og Anders omtaler seg sjølv som stadig optimistiske villsaubønder. Når havet og vinden viser seg frå si kraftige side, kan nok det stemme. Men når kring 350 – 400 sauer boltrar seg lukkeleg i kystlyngheiene, skulle ein trur bøndene kjenner litt på den same lukka.

Når man er veldig sterk må man være veldig snill!

Rema 1000 har både evne og lyst til å endre matsystemet i bærekraftig retning, og sjefen sjølv lener seg på Pippi Langstrømpes filosofi om å være sterk og snill samtidig! Hva er drivkraften bak?

Å dyrke drømmer og gulrøtter

I Svorkmo i Sør-Trøndelag driver Elin Östlund og Carl Erik Nielsen Östlund kretsløpsgården Skjølberg Søndre. Her er kjøkkenhagen i sentrum for et voksende samarbeid med den prisbelønnede Trondheims-restauranten Credo, mens kyr, sauer, griser og ender gir kjøtt, gjødsel og andre produkter.

Vi tror på åpenhet og deling av kunnskap, derfor formidler vi historier på nett og papir om noen av de vi møter på vår vei – mennesker som bretter opp armene hver dag og legger ned et arbeidsslag det oser kraft og vilje av. Vi tror også på fysiske møter, og skaper derfor møteplasser som Matprisen og VÅR dag – fordi vi vil at flere skal bry seg.

I Debio er samarbeid en viktig del av vårt arbeid, både ekstern og internt. Debios samarbeidsverdier skal være en støtte og ledestjerne i hvordan vi ønsker å fremstå og behandle hverandre.

VILJE: Fordi vi er engasjerte og gjør vårt beste blir vi troverdige
ÅPENHET: Fordi vi er ærlige og redelige skaper vi tillit
RAUSHET: Fordi vi er tolerante og lyttende bidrar vi til samarbeid

Kontakt