Alert Angle pointing down Arrow pointing right Arrow pointing left Arrow pointing right Arrow pointing right Burger Crossmark Debio Envelope Facebook Instagram Sketched arrow pointing down Angle pointing left Angle pointing right Loupe Phone Play button arrow Twitter YouTube Artboard 38 Artboard 41 Artboard 14 Artboard 40 Artboard 43 Artboard 22 copy Artboard 30 Artboard 42 Artboard 42 Artboard 9 Artboard 7 Artboard 10 Artboard 24 Artboard 8

Fordi du bryr deg

Friske og raske barnehager!

I bydel St. Hanshaugen i Oslo skal samtlige 12 offentlige barnehager servere 50 % økologisk! Vi har snakket med Lars Magnus Ottersen som gjennom prosjektet «friske og raske barnehager» skal få dette til å skje!

Daniel Fedøy - om dyrking av tare og bygda

Langt vest, nesten så langt vest vi kjem her til lands, ligg eit lite øysamfunn der det skjer store ting. I sjøen ved Værlandet og Bulandet dyrker Daniel Fedøy butare og sukkertare for sal, og dyrkar med det fram både lokalsamfunnet og ei ny grøn næring.

Fønix i farta!

På tur gjennom Stavanger Øst en helt vanlig dag, kan du plutselig snuble over en vidunderlig lukt av vellagret ost. Blåmugg, rødkitt, myse og kasein. Gjennom et lite hull i veggen på et gammelt industrilokale strømmer upasteurisert melk inn til Stavanger Ysteri og yster Lise Brunborg.

Villsau i kystlyngheiene

Hilde og Anders omtaler seg sjølv som stadig optimistiske villsaubønder. Når havet og vinden viser seg frå si kraftige side, kan nok det stemme. Men når kring 350 – 400 sauer boltrar seg lukkeleg i kystlyngheiene, skulle ein trur bøndene kjenner litt på den same lukka.

Når man er veldig sterk må man være veldig snill!

Rema 1000 har både evne og lyst til å endre matsystemet i bærekraftig retning, og sjefen sjølv lener seg på Pippi Langstrømpes filosofi om å være sterk og snill samtidig! Hva er drivkraften bak?

Å dyrke drømmer og gulrøtter

I Svorkmo i Sør-Trøndelag driver Elin Östlund og Carl Erik Nielsen Östlund kretsløpsgården Skjølberg Søndre. Her er kjøkkenhagen i sentrum for et voksende samarbeid med den prisbelønnede Trondheims-restauranten Credo, mens kyr, sauer, griser og ender gir kjøtt, gjødsel og andre produkter.

Vi tror på åpenhet og deling av kunnskap, derfor formidler vi historier på nett og papir om noen av de vi møter på vår vei – mennesker som bretter opp armene hver dag og legger ned et arbeidsslag det oser kraft og vilje av. Vi tror også på fysiske møter, og skaper derfor møteplasser som Matprisen og VÅR dag – fordi vi vil at flere skal bry seg.

Kontakt