Alert Angle pointing down Arrow pointing right Arrow pointing left Arrow pointing right Arrow pointing right Burger Crossmark Debio Envelope Facebook Instagram Sketched arrow pointing down Angle pointing left Angle pointing right Loupe Phone Play button arrow Twitter YouTube Artboard 38 Artboard 41 Artboard 14 Artboard 40 Artboard 43 Artboard 22 copy Artboard 30 Artboard 42 Artboard 42 Artboard 9 Artboard 7 Artboard 10 Artboard 24 Artboard 8

Enkelt med bronsemerke

ISS jobber aktivt med å innføre økologisk mat, og har nå flere kantiner som er sertifisert med Debios valørmerke. Kantinen på Rådhuset er èn av dem, og har Debios valørmerke i bronse.

Tekst: Jenny Isenborg Sultan

Å oppfylle kraven til Debios bronsemerke, har ikke vært noen problemer, mener Eli-Ann Volden og Anna Victoria Jonsson som jobber på kjøkkenet, «overgangen til mer økologisk mat på menyen har faktisk gått uventet lett».

Foruten Eli-Ann og Anna Victoria så jobber også Laura Grillo, Jan Erik Sundseth og Gunn-Åse Klementsen der. De lager lunsj til ansatte og besøkere på Rådhuset hver dag. Og nå kan altså gjestene i kantinen glede seg over at kantinen tilbyr mer enn 15 ulike økologiske varer til enhver tid. «Vi fikk til og med ros fra inspektøren fra Debio, fordi vi har mange flere økologiske produkter enn de 15 som kreves for å få sertifiseringen», sier Eli-Ann.

Å finne 15 økologiske produkter har altså ikke vært noe problem. Får man ikke tak i et produkt, har de bare valgt en annen. Det viste seg også at de faktisk hadde flere økologiske produkter allerede før de bestemte seg for å satse på økologisk mat, for eksempel couscous, brød og syrnet melk. «Dette var vi faktisk ikke klare over», sier Anna Victoria.

På kantinen opplever de at det i senere tid har blitt mye lettere å få tak på økologiske varer via sin hovedleverandør ASKO. Sortimentet har blitt bedre, og de har også fått mange økologiske produkter i større forpakninger tilpasset storhusholdning. ASKO har også hjulpet til ved å liste alle økologiske produkter de har i sortimentet sitt. Dette gjør det lettere å finne frem til og bestille de økologiske produktene.

Reaksjonene fra gjestene har vært positive. Når kantinen fikk bronsemerket arrangerte de en innvielse for alle ansatte på Rådhuset, hvor de serverte økologisk kaffe og kake. Dette var veldig populært.

Når jeg spør om Eli-Ann og Anna Victoria har noen tips til andre kantiner som vil legge om til mer økologisk, så kommer de tilbake til at det egentlig er veldig lett. «Vi plukket bare ut et par faste produkter som juice, te, kaffe, meieriprodukter, brød, ris, karbonader og brie som vi begynte å bestille økologisk. Egentlig hadde vi lagt om til 15 produkter på mindre enn en uke, vi tok bare besluttet og bestilte», sier de.

Del denne artikkelen

Kontakt