Månedens serveringssted: ASIA Aker Brygge
Månedens serveringssted
Det er lett å se at ASIA Aker Brygge er en restaurant som tar bærekraft på alvor. I 2023 ble de nominert til Debio-prisen ved Matprisen, og tidligere har de vunnet Årets Miljøfyrtårn. Dette er anerkjennelser som viser at ASIA tar ansvar og at bærekraft ikke bare er et ord, men noe de etterlever hver dag gjennom handling.
Beliggende i et av Oslos mest populære områder, opplever restauranten at gjestene setter pris på restaurantens bærekraftige profil.
«Det er mange som gir oss tilbakemelding på at dette er viktig, særlig bedrifter», sier Bærekraft- og driftssjef Pernille Koppang. «Enkeltpersoner velger også ASIA på grunn av filosofien og bærekraftige retter.»
Serveringsmerket i bronse er godt synlig plassert ved inngangspartiet og viser at restauranten bruker minst 15 % økologiske råvarer i matserveringen deres.
«Mange setter likhetstegn mellom økologisk og bærekraftig. For de som er opptatt av bærekraft, er økologisk et stort pluss», forklarer Koppang.
Hun understreker at en tydelig bærekraftsprofil også er viktig for de ansatte.
«Våre medarbeiderundersøkelser viser at dette gjør alle stolte. Gode råvarer og respekt for hvordan de behandles skaper en veldig god arbeidsmoral på kjøkkenet», forklarer hun, «Det er vi stolte av!»
For andre som vurderer å få Serveringsmerket anbefaler Koppang å skaffe innkjøpsstatistikker fra leverandører.
«Da ser man hvilke varegrupper man kjøper mest av og kan prioritere å bytte disse til økologiske råvarer først» oppfordrer hun til slutt.