Alert Angle pointing down Arrow pointing right Arrow pointing left Arrow pointing right Arrow pointing right Burger Crossmark Debio Envelope Facebook Instagram Sketched arrow pointing down Angle pointing left Angle pointing right Loupe Phone Play button arrow Twitter YouTube Artboard 38 Artboard 41 Artboard 14 Artboard 40 Artboard 43 Artboard 22 copy Artboard 30 Artboard 42 Artboard 42 Artboard 9 Artboard 7 Artboard 10 Artboard 24 Artboard 8

Månedens serveringssted: ASIA Aker Brygge

Månedens serveringssted

Det er lett å se at ASIA Aker Brygge er en restaurant som tar bærekraft på alvor. I 2023 ble de nominert til Debio-prisen ved Matprisen, og tidligere har de vunnet Årets Miljøfyrtårn. Dette er anerkjennelser som viser at ASIA tar ansvar og at bærekraft ikke bare er et ord, men noe de etterlever hver dag gjennom handling.

Beliggende i et av Oslos mest populære områder, opplever restauranten at gjestene setter pris på restaurantens bærekraftige profil.

«Det er mange som gir oss tilbakemelding på at dette er viktig, særlig bedrifter», sier Bærekraft- og driftssjef Pernille Koppang. «Enkeltpersoner velger også ASIA på grunn av filosofien og bærekraftige retter.»

Serveringsmerket i bronse er godt synlig plassert ved inngangspartiet og viser at restauranten bruker minst 15 % økologiske råvarer i matserveringen deres.

«Mange setter likhetstegn mellom økologisk og bærekraftig. For de som er opptatt av bærekraft, er økologisk et stort pluss», forklarer Koppang.

Hun understreker at en tydelig bærekraftsprofil også er viktig for de ansatte.

«Våre medarbeiderundersøkelser viser at dette gjør alle stolte. Gode råvarer og respekt for hvordan de behandles skaper en veldig god arbeidsmoral på kjøkkenet», forklarer hun, «Det er vi stolte av!»

For andre som vurderer å få Serveringsmerket anbefaler Koppang å skaffe innkjøpsstatistikker fra leverandører.

«Da ser man hvilke varegrupper man kjøper mest av og kan prioritere å bytte disse til økologiske råvarer først» oppfordrer hun til slutt.

Del denne artikkelen

Kontakt