Månedens serveringssted: Fana folkehøgskole
Månedens serveringssted
Debio lanserer en ny satsing på månedens serveringssted og hva er ikke bedre enn å kickstarte dette med vårt aller siste tilskudd til Serveringsmerke, nemlig Fana folkehøgskule.
Fana folkehøgskule opplever at elevene forventer at folkehøgskolene skal ha kontroll på bærekraftarbeidet sitt, og økologisk mat er en naturlig del av dette. Skolen ønsket et bærekraftig kjøkken og søkte derfor også om Serveringsmerke fra Debio fordi de ønsket en uavhengig kontroll på dette.
«Vi ville ha med oss noen på laget som kunne gi oss en allment anerkjent dokumentasjon på det vi har oppnådd. Når Debio gir oss et serveringsmerke, så er det et tydelig og godt bevis på at vi, gjennom å satse på økologisk mat, har kommet et stykke på vei mot målet om å ha et bærekraftig kjøkken», sier rektor Tore Haltli.
Skolen er godkjent for bruk av Debios bronsemerke og bruker blant annet mye økologisk mel, meieriprodukter og bønner, linser og andre belgfrukter. Et konkret råd fra skolen er å fokusere på produkter man bruker mye av for raskt å få opp den økologiske andelen.
«Med planmessig arbeid og riktig kompetanse, så trenger ikke overgangen til mer bruk av økologiske råvarer og produkter å bli spesielt vanskelig», avslutter rektoren.
Denne satsingen har allerede båret frukter: Forrige uke vant Fana Folkehøgskolenes Bærekraftpris!