Alert Angle pointing down Arrow pointing right Arrow pointing left Arrow pointing right Arrow pointing right Burger Crossmark Debio Envelope Facebook Instagram Sketched arrow pointing down Angle pointing left Angle pointing right Loupe Phone Play button arrow Twitter YouTube Artboard 38 Artboard 41 Artboard 14 Artboard 40 Artboard 43 Artboard 22 copy Artboard 30 Artboard 42 Artboard 42 Artboard 9 Artboard 7 Artboard 10 Artboard 24 Artboard 8

Månedens serveringssted: Fana folkehøgskole

Månedens serveringssted

Debio lanserer en ny satsing på månedens serveringssted og hva er ikke bedre enn å kickstarte dette med vårt aller siste tilskudd til Serveringsmerke, nemlig Fana folkehøgskule.

Fana folkehøgskule opplever at elevene forventer at folkehøgskolene skal ha kontroll på bærekraftarbeidet sitt, og økologisk mat er en naturlig del av dette. Skolen ønsket et bærekraftig kjøkken og søkte derfor også om Serveringsmerke fra Debio fordi de ønsket en uavhengig kontroll på dette.

«Vi ville ha med oss noen på laget som kunne gi oss en allment anerkjent dokumentasjon på det vi har oppnådd. Når Debio gir oss et serveringsmerke, så er det et tydelig og godt bevis på at vi, gjennom å satse på økologisk mat, har kommet et stykke på vei mot målet om å ha et bærekraftig kjøkken», sier rektor Tore Haltli.

Skolen er godkjent for bruk av Debios bronsemerke og bruker blant annet mye økologisk mel, meieriprodukter og bønner, linser og andre belgfrukter. Et konkret råd fra skolen er å fokusere på produkter man bruker mye av for raskt å få opp den økologiske andelen.

«Med planmessig arbeid og riktig kompetanse, så trenger ikke overgangen til mer bruk av økologiske råvarer og produkter å bli spesielt vanskelig», avslutter rektoren.

Denne satsingen har allerede båret frukter: Forrige uke vant Fana Folkehøgskolenes Bærekraftpris!

Del denne artikkelen

Kontakt