Månedens serveringssted: Lofoten gårdsysteri
Månedens serveringssted
Med utallige utmerkelser og priser i både NM og VM har ostene til Lofoten Gårdsysteri markert seg på kartet med sine velsmakende produkter. Kjennetegnet er håndarbeidsprodukt av høy kvalitet!
«Det begynner allerede nå om våren når vi skal kjøre møkk, tidspunkt for slått, fint og tørt grovfor, arbeid i fjøset og med melkingen», forteller Marielle de Roos. Sammen med mannen Hugo Vink og deres to barn, driver ekteparet økologisk produksjon av geitemelk, kjøtt, grønnsaker og foredling av kjøtt og melk på gården på Saupstad i Lofoten.
Da ekteparet startet gårdsysteriet var det viktig for dem å bruke råvarer fra gården. Senere utvidet de med gårdskafé med Serveringsmerket og tilbud om lokale smaksopplevelser. Kundene setter stor pris på bruken av lokale ressurser fra Lofoten og at de fleste produktene og råvarene er økologiske.
«Våre geiter beiter på et av Norges beste beiteområder rett ved Atlanterhavet, det gir smak på melken og osten. Vi yster av helt fersk melk, noen oster er upasteurisert, og dette gir et konkurransefortrinn mot et industriprodukt.»
Ekteparet legger stor vekt på hvert trinn i produksjonsprosessen for å sikre at sluttproduktet er av beste kvalitet.
«Dette gjør vårt arbeid enda mer givende og gøy. Og da er det også ekstra stas å kunne vise det med Debio sitt sølvmerke!» avslutter hun.