Alert Angle pointing down Arrow pointing right Arrow pointing left Arrow pointing right Arrow pointing right Burger Crossmark Debio Envelope Facebook Instagram Sketched arrow pointing down Angle pointing left Angle pointing right Loupe Phone Play button arrow Twitter YouTube Artboard 38 Artboard 41 Artboard 14 Artboard 40 Artboard 43 Artboard 22 copy Artboard 30 Artboard 42 Artboard 42 Artboard 9 Artboard 7 Artboard 10 Artboard 24 Artboard 8

Månedens serveringssted: Lofoten gårdsysteri

Månedens serveringssted

Med utallige utmerkelser og priser i både NM og VM har ostene til Lofoten Gårdsysteri markert seg på kartet med sine velsmakende produkter. Kjennetegnet er håndarbeidsprodukt av høy kvalitet!

«Det begynner allerede nå om våren når vi skal kjøre møkk, tidspunkt for slått, fint og tørt grovfor, arbeid i fjøset og med melkingen», forteller Marielle de Roos. Sammen med mannen Hugo Vink og deres to barn, driver ekteparet økologisk produksjon av geitemelk, kjøtt, grønnsaker og foredling av kjøtt og melk på gården på Saupstad i Lofoten.

Da ekteparet startet gårdsysteriet var det viktig for dem å bruke råvarer fra gården. Senere utvidet de med gårdskafé med Serveringsmerket og tilbud om lokale smaksopplevelser. Kundene setter stor pris på bruken av lokale ressurser fra Lofoten og at de fleste produktene og råvarene er økologiske.

«Våre geiter beiter på et av Norges beste beiteområder rett ved Atlanterhavet, det gir smak på melken og osten. Vi yster av helt fersk melk, noen oster er upasteurisert, og dette gir et konkurransefortrinn mot et industriprodukt.»

Ekteparet legger stor vekt på hvert trinn i produksjonsprosessen for å sikre at sluttproduktet er av beste kvalitet.

«Dette gjør vårt arbeid enda mer givende og gøy. Og da er det også ekstra stas å kunne vise det med Debio sitt sølvmerke!» avslutter hun.

Del denne artikkelen

Kontakt