Alert Angle pointing down Arrow pointing right Arrow pointing left Arrow pointing right Arrow pointing right Burger Crossmark Debio Envelope Facebook Instagram Sketched arrow pointing down Angle pointing left Angle pointing right Loupe Phone Play button arrow Twitter YouTube Artboard 38 Artboard 41 Artboard 14 Artboard 40 Artboard 43 Artboard 22 copy Artboard 30 Artboard 42 Artboard 42 Artboard 9 Artboard 7 Artboard 10 Artboard 24 Artboard 8

Månedens serveringssted: Tingvoll økopark

Månedens serveringssted

Med en tilnærming til matproduksjon som kombinerer vitenskap og tradisjonell kunnskap har Tingvoll Økopark skapt en arena for fremtidens utvikling innen bærekraft og robuste landbrukssystemer.

På Tingvoll Økopark finnes et unikt forskningsmiljø hvor dørene alltid står åpne for de kunnskapssøkende. «En fellesnevner for de besøkende er nysgjerrigheten rundt hvordan vi kan oppnå en bedre balanse mellom mennesker og natur», sier kommunikasjonsrådgiver Vegard Botterli.

«Bærekraft og økologi kan virke abstrakt for mange. Derfor fokuserer vi på å stille spørsmål og fortelle historier som illustrerer hvordan mennesker og natur kan samarbeide. Det gjør vi med konkrete eksempler på valg og handlinger som er relevante for våre gjester», fortsetter han.

Under en ombygd låve og nede i gjødselkjelleren finner vi stedets serveringssted. Med Serveringsmerket i sølv har de valgt å forplikte seg til å ha en matservering med minimum 50% økologiske matvarer.

«Vi har mange gjester som er opptatt av at det serveres økologiske matvarer», sier Botterli. De er heldige nok til å ha tilgang til en flott kjøkkenhage der de dyrker grønnsaker, frukt og bær. I tillegg har de melkeproduksjon på gården. De velger å servere norskprodusert økologisk mat.

«Tingvoll er en stolt landbrukskommune med mat og matproduksjon som en viktig del av identiteten. Herfra kommer det produkter i verdensklasse!» sier han entusiastisk, «vi legger vekt på gode råvarer, god mat og gjestfrihet. Det er den beste markedsføringen!» avslutter han.

Del denne artikkelen

Kontakt