Alert Angle pointing down Arrow pointing right Arrow pointing left Arrow pointing right Arrow pointing right Burger Crossmark Debio Envelope Facebook Instagram Sketched arrow pointing down Angle pointing left Angle pointing right Loupe Phone Play button arrow Twitter YouTube Artboard 38 Artboard 41 Artboard 14 Artboard 40 Artboard 43 Artboard 22 copy Artboard 30 Artboard 42 Artboard 42 Artboard 9 Artboard 7 Artboard 10 Artboard 24 Artboard 8

Eberg skole med bronsemerke

SFO på Eberg skole i Trondheim har fått Debios bronsemerke etter pilotkurs i regi av Matvalget og Grønn Barneby. Vi er så stolte! sier primus motor Silje Rangø.

  • Publisert
  • Oppdatert

Matvalget har i samarbeid med Grønn Barneby fra Trondheim kommune fått med seg SFO på utvalgte skoler i Trondheim for å gå i bresjen for en skikkelig satsning på økologisk mat. Kurset har blitt gjennomført i løpet av 2016/2017 og har bestått av fire to-dagerssamlinger med fokus på økologi, bærekraft og matglede.

For oss på Eberg betyr det å få valørmerket veldig mye. Det er selve beviset på hvilket innhold vi på Eberg SFO har på maten. Det er fint for oss å promotere dette til foreldregruppen , som har vært veldig opptatt av hvilken mat vi serverer på SFO. Barna har også fått en stor bevissthet i forhold til økologisk mat, og er stolt over valørmerket, forteller  Rangø.

 

Ansatte sammen med mat- og miljøveileder Hanne Ringstrøm
Linser og andre belgvekster er en viktig del av et bærekraftig måltid

Målet på sikt er at alle SFOer i Trondheim skal oppnå minimum 15 prosent økologisk mat og dermed kvalifisere til Debio sitt bronsemerke sier kursansvarlige Stig Larssæther og Hanne Ringstrøm fra Matvalget. Vi ser at flere av skolene som har vært involvert legger inn det lille ekstra giret som kreves for å gjøre maten mer bærekraftig. Nå håper vi at flere skoler vil følge etter Eberg i neste kursrunde høsten 2017. Rangø er klar i sine anbefalinger: – Det å ha økologisk satsing i SFO er helt klart noe jeg anbefaler. Med god kursing er dette noe som er gjennomførbart for alle. Vi har verken kokk eller mangfoldige timer til å forberede mat. Men med et ønske, litt kunnskap og kreativitet er dette noe som lar seg gjennomføre. Både voksne og barn på Eberg SFO er stolte over den prosessen vi har vært igjennom, og at vi har klart å få valørmerket, sier Rangø.

 

Del denne artikkelen

Kontakt