Alert Angle pointing down Arrow pointing right Arrow pointing left Arrow pointing right Arrow pointing right Burger Crossmark Debio Envelope Facebook Instagram Sketched arrow pointing down Angle pointing left Angle pointing right Loupe Phone Play button arrow Twitter YouTube Artboard 38 Artboard 41 Artboard 14 Artboard 40 Artboard 43 Artboard 22 copy Artboard 30 Artboard 42 Artboard 42 Artboard 9 Artboard 7 Artboard 10 Artboard 24 Artboard 8

God jul!

  • Publisert
  • Oppdatert

Debio holder stengt fra og med 24. desember til og med 3. januar 2021.

Før vi avslutter for i år ønsker vi å overrekke en gave: Hver jul gir ansatte i Debio et bidrag på 10 000 kroner til en organisasjon som arbeider for humanitære eller miljøvennlige formål. I år går denne gaven til La Humla Suse.

La Humla Suse er en idealistisk forening som jobber for å sikre humlers levekår i Norge. De sprer kunnskap, gjennomfører aktiviteter og verver humlevenner for å øke bevisstheten og kunnskapen om humlenes behov med det mål å sørge for levedyktige og gjerne økte bestander av alle Nordens humlearter.

I sommer ba vi flere personer om å velge ett av de fire prinsippene for økologisk landbruk og forklare hva det betydde for dem. Forfatter Maja Lunde valgte seg helseprinsippet: Økologisk landbruk skal opprettholde og fremme helsa til jord, planter, dyr, mennesker og jordkloden som en udelelig helhet.

Hun begrunnet valget med bienes betydning og skrev at deres «helse også er vår helse og de minste tingene har ofte størst betydning. En stor del av maten vi spiser er avhengig av pollinering fra insekter som lider under industrialisert jordbruk. Økologisk landbruk er landbruk på naturens prinsipper, hvor også insektene våre er ivaretatt. Vi mennesker inngår i en helhet og naturen må forvaltes godt både for dagen i dag, og fremtiden som kommer.»

Vi mener at sitatet også passer godt for humlene. De har en viktig rolle både i kulturlandskapet og i naturlige økosystemer fra kyst til fjell, spesielt på den nordlige halvkule. De er pollinatorer som bestøver svært mange plantearter, og det er helt essensielt for plantenes utbredelse. Det har stor effekt på økosystemene generelt – og særlig på matproduksjonen til mange dyr, deriblant oss mennesker.

Ta vare på humlene, ta vare på hverandre, ta vare på jordkloden.

Vi i Debio ønsker alle en riktig god jul og godt nyttår!

Del denne artikkelen

Kontakt