Alert Angle pointing down Arrow pointing right Arrow pointing left Arrow pointing right Arrow pointing right Burger Crossmark Debio Envelope Facebook Instagram Sketched arrow pointing down Angle pointing left Angle pointing right Loupe Phone Play button arrow Twitter YouTube Artboard 38 Artboard 41 Artboard 14 Artboard 40 Artboard 43 Artboard 22 copy Artboard 30 Artboard 42 Artboard 42 Artboard 9 Artboard 7 Artboard 10 Artboard 24 Artboard 8

Matprisen 2019

  • Publisert

11. november ble Matprisen arrangert på Vippa i Oslo, en stor festaften til ære for de som spiller en viktig rolle i å øke forbruket og produksjonen av økologisk og bærekraftig mat. Arrangementet hadde rekordstort oppmøte og var utsolgt. For de som ikke fikk billett til selve prisutdelingen, ble hele prisutdelingen strømmet.

Om vinneren av hovedprisen, Heinrich Jung, sa juryen følgende:

«Et bærekraftig måltid handler i stor grad om det som skjer før måltidet. Kvaliteten på råvarene, hvordan de håndteres og behandles gjennom hele verdikjeden, hele veien fra jord til bord. Årets vinner er kanskje mest kjent som en representant for de som roter i jorda. Han har vist med største tydelighet at dårlig dyrevelferd og rovdrift ikke er en uheldig nødvendighet, men både en strukturell og empatisk svikt. Årets vinner er et positivt forbilde, og har ingen svin på, men i skogen! Vinneren bryr seg lite om trynefaktor, men er over middels interessert i tryner. Han kan i kampens hete være stor i kjeften, men budskapet er like dypt som trellene i vinnerens arbeidsnever. Heinrich Jung er nisjeprodusenten som viser at man kan drive stort, og samtidig vise respekt for alle levende veseners egenverdi!»

I de andre kategoriene vant følgende aktører:

Debioprisen: Hrímnir Ramen
Årets produsent: Homlagarden
Årets formidler: Bondens Marked Norge
Barne- og ungdomsprisen: Steinerbarnehageforbundet
Årets storkjøkken: Godt Brød
Årets kjøkken: Under
Kokkeprisen: Mette Beate Evensen
Utfordrerprisen: VGs matbørs

Under prisutdelingen ble også KokkeKarlas Stipend delt ut. Mottakeren var Astrid Regine Nässlander.

Les omtalen av alle vinnerne på matprisen.no
Se bilder fra prisutdelingen.

Heinrich Jung. Foto: Joachim Sollerman

Matprisen løfter fram og hedrer bønder, kokker og andre mennesker som bryr seg om bærekraftige måltider. Dette gjør vi fordi måten vi produserer maten vår på, og det vi spiser, kan være nøkkelen til å møte klimautfordringene i vår tid. Vår matproduksjon må endres for å minske ressursbruken, og for å ta vare på det viktige jordlivet og sikre lokale kretsløp. Matprisen samler hele næringskjeden i matbransjen med utgangspunkt i tematikker knyttet til bærekraft og økologi.

Matprisen eies av DebioInfo.

Del denne artikkelen

Kontakt