Alert Angle pointing down Arrow pointing right Arrow pointing left Arrow pointing right Arrow pointing right Burger Crossmark Debio Envelope Facebook Instagram Sketched arrow pointing down Angle pointing left Angle pointing right Loupe Phone Play button arrow Twitter YouTube Artboard 38 Artboard 41 Artboard 14 Artboard 40 Artboard 43 Artboard 22 copy Artboard 30 Artboard 42 Artboard 42 Artboard 9 Artboard 7 Artboard 10 Artboard 24 Artboard 8

Ny daglig leder i Debio

  • Publisert
  • Oppdatert

– Debios formål er å trygge og fremme økologisk og bærekraftig produksjon, omsetning og for­bruk. Vi er i dag næringslivets førstevalg for merking og sertifisering av økologiske produkter. Vi er svært fornøyd med at Frøstrup har takket ja til stillingen som daglig leder i organisasjonen, og vil videreføre det viktige arbeidet med sikre tillit til våre merkeordninger, sier styreleder i Debio, Per Skorge.

Johan Henrik Kintzell Frøstrup kommer fra Marine Stewardship Council (MSC), hvor han har jobbet som kommersiell leder. MSC er i likhet med Debio en uavhengig non-profit sertifiseringsorganisasjon. Han har tidligere også jobbet i Matarena AS/Smak av kysten. Hans faglige bakgrunn er fra Norges Handelshøgskole og University of Gastronomic Sciences i italia.

– For oss har det vært vesentlig å velge en ny daglig leder som forstår betydningen av uavhengig sertifisering, og med hans bakgrunn fra blant annet MSC, vet vi at vi får en ny leder som har kunnskap om og innsikt i merkeordninger og bærekraftig matproduksjon, kommenterer Skorge.

– Jeg er takknemlig for tilliten og går inn i rollen som daglig leder med stor iver og ydmykhet. Bærekraftig matproduksjon som spiller på lag med naturen er viktig for miljø og folk. Sertifisering og miljømerking har vist seg å være et effektivt verktøy for å motivere produsenter, foretak og konsumenter til å ta gode valg for miljøet på land og i vann. Jeg ser frem til utvikle Debio videre sammen med de kunnskapsrike ansatte, sier Johan Henrik Frøstrup.

Johan Henrik Kintzell Frøstrup tiltrer som daglig leder for Debio 1.10.2023. Han erstatter Ole Petter F. Bernhus, som takket av før sommeren etter 9 år som daglig leder i organisasjonen.

Om Debio

Debio har merket mat og utviklet økologien i Norge i over 35 år. Debio er garantisten for at varer merket med våre godkjenningsmerker er produsert på en økologisk bærekraftig måte. Debio forvalter, regulerer og kontrollerer økologisk produksjon og regelverk, og er virksomheters naturlige valg for sertifisering av miljø og kvalitet. Sammen med vår kompetanse på tilsyn, tilbyr vi veiledning og kunnskapsformidling knyttet til økologisk bærekraftige produksjoner gjennom selskapet.

Debio jobber med hele verdikjeden, fra jord til bord. Vi kan bistå deg enten du det gjelder merking, sertifisering, kjøkkenveiledning eller å få mer innsikt i hva økologisk og bærekraftig mat og drikke er.

Mest kjent av våre merker er det grønne Ø-merket. I tillegg godkjenner vi for Bærekraft-merket, Demeter-merket, serveringsmerkene i bronse, sølv og gull, og Grasbasert-merket.

Ny daglig leder: Johan Henrik Kintzell Frøstrup

Del denne artikkelen

Kontakt