Ny utgave av Fordi du bryr deg i posten!
- Publisert
- Oppdatert
Som mange av Debios kunder vil ha merket, har det ankommet et eksemplar av vårt medlemsblad «Fordi du bryr deg» i posten! I det nyeste nummeret skriver vi om flere virksomheter som har benyttet seg av Debios valørmerkeordning for å vise at nettopp de bryr seg, og vi har besøkt noen som har fått veiledning fra Matvalget, Debios veiledningstjeneste for storkjøkken. Matvalget veileder offentlige storkjøkken som ønsker å velge mer økologisk og servere mer bærekraftige måltider. Marte von Krogh, leder i Matvalget skriver følgende i utgaven leder:
«For oss i Matvalget gir økologien en tydelig retning å jobbe etter. Økologien representerer både en sertifisert matvare – med en dokumenterbar produksjonsstandard, og et verdivalg – en retning for fremtiden. Dette er en spennende, og utfordrende, balansegang! Men på denne måten jobber vi med å påvirke til mer bærekraftige verdikjeder i både handling og holdning: Å stimulere markedsutviklingen for økologisk produksjon og samtidig å bygge forståelse for bonden, for matjorda, for kretsløpet og for kloden som sådan.»
I dette nummeret presenterer vi de nominerte til prisutdelingen Matprisen og spør samarbeidspartnerne om hva de gjør for å fremme økologi og bærekraftig mat. Vi skriver også om verdien av tredjepartssertifisering og om noe av den bærekraftskompetansen man finner rundt i dette landet. Vi har til og med besøkt Norges eneste økologiske malteri og fått vite hvordan bygg blir til malt og malt blir til øl.

Har du ikke mottatt magasinet? Send en e-post til kontor@debio.no og kanskje kommer du i snakk med Trine. Hun er denne utgavens intervjuobjekt i spalten «Debio møter Debio».
