Alert Angle pointing down Arrow pointing right Arrow pointing left Arrow pointing right Arrow pointing right Burger Crossmark Debio Envelope Facebook Instagram Sketched arrow pointing down Angle pointing left Angle pointing right Loupe Phone Play button arrow Twitter YouTube Artboard 38 Artboard 41 Artboard 14 Artboard 40 Artboard 43 Artboard 22 copy Artboard 30 Artboard 42 Artboard 42 Artboard 9 Artboard 7 Artboard 10 Artboard 24 Artboard 8

Økologi og bærekraft blant Matprisens nominerte

  • Publisert
  • Oppdatert

– Vi løser ikke klima- og naturkrisen uten å endre måten vi spiser og produserer mat på. Det er derfor Matprisen finnes: For å vise fram de viktige aktørene som går foran og som finner bærekraftige løsninger også der hvor det ikke er noe system eller politikk som bygger opp om det. Vi feirer de som dyrker, baker, steker, sanker, fisker, forsker og skriver fram maten som gir oss gode måltider, både i dag og i kommende generasjoner, sa juryleder Ingrid Kleiva Møller i pressemeldingen som ble sendt ut da de nominerte ble gjort kjent.

21 personer og virksomheter er nominert til Debios årlige prisutdeling, Matprisen, fordi de på ulikt vis peker ut mer farbare ruter fra sin del av verdikjeden.

2023 er tiårsjubileum for Matprisen, og årets vinnere vil bli annonsert under en storstilt prisutdeling som avholdes på Sentralen i Oslo 13. november. Samtidig vil også mottakeren av KokkeKarlas stipend offentliggjøres. Dette stipendet deles ut til en ung kvinnelig kokk.

– Det varmer og gir håp å bli nominert til Debioprisen! I en tid hvor vi trenger mer oppmerksomhet rundt det medmenneskelige, på lokal mat, lokale kretsløp og sammenhenger, er Matprisen en viktig måte å løfte budskapet på. Det gir oss videre lyst til å fortsette det viktige arbeidet med å produsere mat på norske ressurser og formidle hvordan dette kan gjøres på en bærekraftig måte. Godt gammeldags ‘ærbe’ og flere hender i jorda. Det er dette vi brenner for! At vi sammen dekker Norge med levende bygder, matproduksjon og et liv på norsk fotosyntese, sier Raymund Watvedt fra Delås gård. De er nominert til Debioprisen sammen med restauranten Asia og Opaker gård.

Del denne artikkelen

Kontakt