Alert Angle pointing down Arrow pointing right Arrow pointing left Arrow pointing right Arrow pointing right Burger Crossmark Debio Envelope Facebook Instagram Sketched arrow pointing down Angle pointing left Angle pointing right Loupe Phone Play button arrow Twitter YouTube Artboard 38 Artboard 41 Artboard 14 Artboard 40 Artboard 43 Artboard 22 copy Artboard 30 Artboard 42 Artboard 42 Artboard 9 Artboard 7 Artboard 10 Artboard 24 Artboard 8

Portforbud for tamme fugler

Viktig informasjon fra Mattilsynet om portforbudet som er innført i en del kommuner relatert til utbrudd av fugleinfluensa.

  • Publisert
  • Oppdatert

NB! Fra 3.9.21 oppheves portforbudet. Se mer informasjon i lenken nedenfor.


Smittesituasjonen i villfuglpopulasjonen rundt Oslofjorden er per nå usikker, og det pågår for tiden et utbrudd av fugleinfluensa i dette området. Mattilsynet har innført portforbud i en del kommuner for å hindre smitte fra ville til tamme fugler. Det er viktig at du som har økologisk fjørfe holder deg oppdatert om situasjonen, og at du er med i dugnaden for å hindre at denne alvorlige sykdommen spres til tamme fugler. Økologiske fjørfehold mister ikke sin økologiske status selv om dyra ikke kan gå fritt ute. Det er viktig for dyre- og folkehelsa i Norge å hindre smitte fra ville til tamme dyr.  For økologiske fjørfe som er vant til tilgang på uteområde er det anbefalt å benytte overbygd uteområde, og det er viktig med tilgang til miljøberikelse og grovfôr for å sikre naturlig atferd.

Mattilsynet og Veterinærinstituttet legger fortløpende ut oppdatert informasjon om situasjonen på sine nettsider:

Del denne artikkelen

Kontakt