Alert Angle pointing down Arrow pointing right Arrow pointing left Arrow pointing right Arrow pointing right Burger Crossmark Debio Envelope Facebook Instagram Sketched arrow pointing down Angle pointing left Angle pointing right Loupe Phone Play button arrow Twitter YouTube Artboard 38 Artboard 41 Artboard 14 Artboard 40 Artboard 43 Artboard 22 copy Artboard 30 Artboard 42 Artboard 42 Artboard 9 Artboard 7 Artboard 10 Artboard 24 Artboard 8

Stor jubel hos årets vinnere av Matprisen!

  • Publisert
  • Oppdatert

Under årets Matprisen sto jubelen i taket da vinnerne ble annonsert. Nominerte hadde ventet spent på svaret, og i løpet av prisutdelingen kunne juryen, godt hjulpet av et knippe prisutdelere, få dele med verden hvem som hadde vunnet i år.

Prisutdelingen hedrer personer og organisasjoner som jobber for mer bærekraftige løsninger i den norske matbransjen, fra jordbruk og fiske til grossistleddet og butikk. Prisutdelingen, den ellevte i sitt slag, ble gjennomført på Sentralen i Oslo til fullsatt sal med et spent og glad publikum.

«Vi som bønder møter et stort ansvar og har en viktig oppgave i å forvalte oppgaver inn i framtiden» sa Katrine Huseby fra Huseby gård. De vant den nye prisen Årets råvareprodusent. Juryen ga de økologiske grønnsaksprodusentene fra Vestfold ros for å se at miljøet er premisset for annen bærekraft.

Vinner av Årets råvareprodusent: Huseby gård. Foto: Magnus Gulliksen/Matprisen

Juryen la selv vekt på at man må se forbi hverdagens bekymringer og erkjenne hva som virkelig betyr noe.

«I dyrtid blir man lett seg selv nærmest, men de negative konsekvensene av et matsystem med mye matsvinn, lange forsyningslinjer og lite hensyn til dyr og jordeliv venter ikke på bedre tider. Det må være en helhet i hvordan vi forvalter ressursgrunnlaget vårt og det vi spiser. Livet i jorda er grunnlaget for livet på jorda. Vi vil løfte dem som evner å ha flere tanker i hodet samtidig, som vil utrette noe positivt på vegne av oss alle», kommenterte juryleder Trond I. Qvale.

Vinner av Årets produsent: Grindal Ysteri. Foto: Magnus Gulliksen/Matprisen

Del denne artikkelen

Kontakt