Serveringsmerket matvarehandel
Butikker og utsalg som ønsker å synliggjøre sitt tilbud av økologiske og bærekraftige varer, kan synliggjøre satsingen med Debios serveringsmerker.
Søk sertifiseringServeringsmerket i matvarehandel
Debios serveringsmerker kan brukes for å profilere andel økologisk/Debio-godkjente produkter innen servering og matvarehandel. For å kunne bruke Debios serveringsmerker i matvarehandelen gjelder Debios private Regler for bruk av Debio-merker i matvarehandelen.
Reglene gjelder som et tillegg til andre lovbestemmelser som virksomheten omfattes av. Godkjenningen kan omfatte:
- Abonnementsordning; andeler med økologiske/Debio-godkjente varer som virksomheten omsetter. Godkjenningen gjelder ikke for den enkelte middagskasse, fruktkurv o.l. hvor kunden selv bestiller et utvalg.
- Butikkutsalg; enten samlet for butikkens omsetning eller spesifisert for definerte kategorier (for eksempel frukt- og grønt, egg, barnemat, etc.)
Det er to hovedkategorier for kontrollopplegg og godkjenning i tilknytning til merkebruk, inndelt etter virksomhetstyper:
- enkeltvirksomheter (selvstendige virksomheter som en dagligvarebutikk, abonnementsordning, o.l.)
- virksomheter med felles styringssystem (virksomheter med én hovedenhet/styringsenhet og underenheter med ulik plassering, som dagligvarekjede, kioskkjede o. a.; slike kan ha én felles tilknytning til Debio).
Har du spørsmål eller trenger du veiledning?
Legg igjen telefonnummer og e-post så kontakter vi deg.