Debios merker for servering
Lager og serverer du mat for andre, og ønsker å markedsføre din servering av økologisk og bærekraftig mat, kan du synliggjøre satsingen ved hjelp av Debios serveringsmerker eller Ø-merket.
Søk sertifiseringDebios merker for servering
Debios serveringsmerker kan brukes for å profilere andel økologiske/Debio-godkjente produkter innen servering og matvarehandel, og det grønne Ø-merket kan du bruke for å synliggjøre enkeltprodukter eller matretter.
For å benytte Debios serveringsmerker må virksomheten kunne dokumentere at følgende minstekrav for ett av tre nivåer oppfylles:
- Bronsemerket: Minst 15 % av serveringen er økologisk
- Sølvmerket: Minst 50 % av serveringen er økologisk
- Gullmerket: Minst 90 % av serveringen er økologisk
For å kunne bruke Debio-merker i tilknytning til serveringer gjelder Debios private Regler for bruk av Debio-merker i serveringer. Disse reglene omfatter merkebruk ved servering av økologisk, og Debio-godkjent mat og drikke i storhusholdninger. Med storhusholdninger menes restauranter, kafeer, kantiner, cateringvirksomheter, fastfood-virksomheter, institusjonskjøkken, hotellkjøkken og liknende.
Reglene gjelder som et tillegg til andre lovbestemmelser som virksomheten omfattes av. Det er tre hovedkategorier for kontrollopplegg og godkjenning i tilknytning til merkebruk, inndelt etter virksomhetstyper:
- enkeltvirksomheter (selvstendige virksomheter som en kafé, restaurant, barnehager og lignende)
- virksomheter med felles styringssystem (virksomheter med én hovedenhet/styringsenhet og underenheter med ulik plassering, som hotellkjede, kommune o. a foretak med felles administrasjon: disse kan ha én felles tilknytning til Debio)
- arrangementer (avtalebasert bruk av Ø-merket/Bærekraft-merket/serveringsmerker)
Har du spørsmål eller trenger du veiledning?
Legg igjen telefonnummer og e-post så kontakter vi deg.