Alert Angle pointing down Arrow pointing right Arrow pointing left Arrow pointing right Arrow pointing right Burger Crossmark Debio Envelope Facebook Instagram Sketched arrow pointing down Angle pointing left Angle pointing right Loupe Phone Play button arrow Twitter YouTube Artboard 38 Artboard 41 Artboard 14 Artboard 40 Artboard 43 Artboard 22 copy Artboard 30 Artboard 42 Artboard 42 Artboard 9 Artboard 7 Artboard 10 Artboard 24 Artboard 8

Slik søker du Serveringsmerket

Nå er det enklere enn noen gang. Hele prosessen er digital. Her går vi gjennom sertifiseringen, steg for steg.

Hvem kan søke?

Serveringsmerket tildeles virksomheter som serverer mat, og som har oppnådd en viss andel økologiske produkter i beholdningen. Alle virksomheter uavhengig av størrelse kan søke. Det gjelder restauranter, kafeer, kantiner, cateringvirksomheter, fastfood-virksomheter, institusjonskjøkken og hotellkjøkken. Også arrangementer som har avtalebasert bruk av Debios andre merker.

Hvordan får dere Serveringsmerket?

Vi har digitalisert hele prosessen. Ved noen få klikk kan du sende inn nødvendig dokumentasjon gjennom kundeportalen vår. Logg deg på med ny brukerprofil. Svar på noen spørsmål, fyll ut driftsbeskrivelsen og last opp skjema som viser din øko-andel. En av våre saksbehandlere vil gjennomgå de innsendte dokumentene og gi deg godkjenningen digitalt. Dere slipper dermed å planlegge for fysisk revisjonsbesøk første gangen.

Finn fram informasjon du trenger på forhånd:

 

  • Kontaktinformasjon og organisasjonsnummer
  • Regnskap (pakksedler, fakturaer o.l.) for de siste 3 månedene
  • Utregning av øko-andel: Fyll ut vårt Økoandel-skjema. Følg linken eller finn skjemaet på Debio sine nettsider.

Når virksomheten har mottatt sertifiseringen fra Debio, kan du laste ned Serveringsmerket og bruke det i markedsføringen din.

Syns du det fortsatt var litt vanskelig? Vi hjelper deg gjerne! Ta kontakt med oss enten via e-post kontor@debio.no eller på telefon +47 63 86 26 50.

Søknad: Steg for steg

1. Lag deg en ny bruker

Dersom du allerede er sertifisert, kan du gå direkte til neste steg.

2. Logg inn

Så starter sertifiseringsprosessen. Husk, du kan hele tiden bruke ‘Lagre’ dersom du har behov for å komme tilbake til skjemaet senere.

3. Fyll ut info om din virksomhet

4. Velg sertifiseringsområde ‘Valørmerke – Servering’

Huk av for «Valørmerket – servering» og velg type serveringssted eller «Valørmerket – matvarehandel» og type utsalgssted. Trykk ‘neste’.

5. Fyll ut driftsbeskrivelse

Driftsbeskrivelsen er avtalen mellom din virksomhet og Debio. Driftsbeskrivelsen med tilhørende dokumentasjon beskriver rutinene din virksomhet har knyttet til kravene som stilles i «Regler for bruk av Debio-merker i serveringer» eller i «Regler for bruk av Debio-merker i matvarehandelen». Den vil være grunnlaget for videre sertifiseringsprosess.

6. Øko-andel

Fyll ut Økoandel-skjema med din øko-andel og last opp dokumentet. Skjema finner du også på Debio sine nettsider. Her kan du bruke fakturaene og pakksedler til å regne ut andelen. Når du har lagt inn innkjøpstallene, vil dokumentet vise din øko-prosent og hvilken valør du har oppnådd.

7. Synliggjøring av sertifikat og Serveringsmerket

Virksomheten får et sertifikat som angir hva godkjenningen omfatter. Sertifikatet skal være godt synlig for kundene. Debio tilbyr merkemateriell til vindusdisplay eller vegg på debio.no/profilering.

8. Erklæring og søk om godkjenning

Gratulerer, du har nå kommet gjennom skjemaet! Bekreft at dere søker ved å huke av boksen, og trykke ‘Søk om godkjenning’.

Hva skjer så?

En av våre saksbehandlere vil gjennomgå de innsendte dokumentene og gi deg godkjenningen digitalt. Dere slipper dermed å planlegge for fysisk revisjonsbesøk første gangen. Etter sertifiseringen kommer revisjonsbesøkene annethvert år, og starter først året etter virksomheten er innmeldt. Regnskapet vil du først måtte legge fram ved dette besøket.

Klar for å søke?

Kontakt