Gode historier
NesteBuskerud tar matvalget og går for sølv, men edle medaljer kommer ikke av seg selv
Før 2019 er omme skal samtlige kantiner i Buskerud fylkeskommune servere 50 % økologisk mat – godkjent og kvalitetsstemplet med Debios sølvmerke. Slik lyder politiske vedtak fra 2016 og -17. Fire sentrale aktører med ulike roller i omleggingen peker på noen av investeringene som kreves for å få til et slikt grønt skifte: Kompetanse, fantasi, vilje, friske midler, tålmodighet og lokal utveksling.
Gode historier
NesteØko på AKS
På Tonsenhagen skole i Oslo er målet om 50 prosent økologisk matservering på Aktivitetsskolen (AKS) like rundt hjørnet. I fjor vinter søkte skolen Debios valørmerke i bronse, men med endringene de gjorde på kjøkkenet, så de raskt at andelen økologisk langt høyere enn 15%.
Gode historier
NesteKommuner og fylkeskommuner sammen for mer økologisk mat
-Vi er opptatt av å ha en kvalitet på maten vi leverer ut til våre innbyggere, og vi ser økologiske råvarer som en naturlig del av dette. Tove Nævisdal er avdelingsleder for kjøkken, vaskeri og renhold i Arendal kommune, og forteller at kommunen bruker 30% økologisk mat. Nå går flere kommuner og fylkeskommuner sammen for flere bærekraftige måltider.