Matvalget
Du videresendes til vår nye side www.matvalget.no.
Gode historier
NesteBuskerud tar matvalget og går for sølv, men edle medaljer kommer ikke av seg selv
Før 2019 er omme skal samtlige kantiner i Buskerud fylkeskommune servere 50 % økologisk mat – godkjent og kvalitetsstemplet med Debios sølvmerke. Slik lyder politiske vedtak fra 2016 og -17. Fire sentrale aktører med ulike roller i omleggingen peker på noen av investeringene som kreves for å få til et slikt grønt skifte: Kompetanse, fantasi, vilje, friske midler, tålmodighet og lokal utveksling.

Gode historier
NesteØko på AKS
På Tonsenhagen skole i Oslo er målet om 50 prosent økologisk matservering på Aktivitetsskolen (AKS) like rundt hjørnet. I fjor vinter søkte skolen Debios valørmerke i bronse, men med endringene de gjorde på kjøkkenet, så de raskt at andelen økologisk langt høyere enn 15%.

Gode historier
NesteKommuner og fylkeskommuner sammen for mer økologisk mat
-Vi er opptatt av å ha en kvalitet på maten vi leverer ut til våre innbyggere, og vi ser økologiske råvarer som en naturlig del av dette. Tove Nævisdal er avdelingsleder for kjøkken, vaskeri og renhold i Arendal kommune, og forteller at kommunen bruker 30% økologisk mat. Nå går flere kommuner og fylkeskommuner sammen for flere bærekraftige måltider.
