Alert Angle pointing down Arrow pointing right Arrow pointing left Arrow pointing right Arrow pointing right Burger Crossmark Debio Envelope Facebook Instagram Sketched arrow pointing down Angle pointing left Angle pointing right Loupe Phone Play button arrow Twitter YouTube Artboard 38 Artboard 41 Artboard 14 Artboard 40 Artboard 43 Artboard 22 copy Artboard 30 Artboard 42 Artboard 42 Artboard 9 Artboard 7 Artboard 10 Artboard 24 Artboard 8

Matvalget

Du videresendes til vår nye side www.matvalget.no.

Gode historier

Neste

Buskerud tar matvalget og går for sølv, men edle medaljer kommer ikke av seg selv

Før 2019 er omme skal samtlige kantiner i Buskerud fylkeskommune servere 50 % økologisk mat – godkjent og kvalitetsstemplet med Debios sølvmerke. Slik lyder politiske vedtak fra 2016 og -17. Fire sentrale aktører med ulike roller i omleggingen peker på noen av investeringene som kreves for å få til et slikt grønt skifte: Kompetanse, fantasi, vilje, friske midler, tålmodighet og lokal utveksling.

Gode historier

Neste

Aleppo Bahebek - hele kloden i matboden

Mestringsguiden tar bærekraft på alvor. I de to matbodene de drifter på Vippa i Oslo handler det ikke bare om arbeidsinkludering av mennesker fra konfliktfylte land, der er også matens opprinnelse nøye gjennomtenkt.

Gode historier

Neste

Friske og raske barnehager!

I bydel St. Hanshaugen i Oslo skal samtlige 12 offentlige barnehager servere 50 % økologisk! Vi har snakket med Lars Magnus Ottersen som gjennom prosjektet «friske og raske barnehager» skal få dette til å skje!

Gode historier

Neste

Økomat på Ahus!

På Akershus Universitetssykehus HF får du alltid økologisk risengrynsgrøt. Dette er mye takket være den nye seksjonslederen for Kafé & Catering og tidligere leder for produksjonskjøkkenet hos Ahus, Sigurd Karlstad.

Gode historier

Neste

«Du Godeste» setter ny standard for kantinemat

-Det er så god mat at jeg blir helt rørt! Fortjener jeg dette? Dette er et eksempel på typen tilbakemeldinger Astrid Roppen, leder for kantinekjeden Du Godeste får fra sine kunder. Det er innlysende at de gjør noe riktig.

Gode historier

Neste

Arendal kommune med ni bronsemerker!

-Det å få valørmerkene er en kjempeinspirasjon for oss. Det er en bekreftelse på hva vi har oppnådd og et mål vi kan strekke oss videre etter, sier Tove Nævisdal i Arendal kommune.

Gode historier

Neste

Overhalla storkjøkken - fra bronse til sølv!

Siden 2009 har Overhalla storkjøkken jobbet med menyplanlegging, kompetanseheving og inspirasjon, og kan nå skryte på seg Debios sølvmerke for 50 % økologisk matservering!

Gode historier

Neste

Øko på AKS

På Tonsenhagen skole i Oslo er målet om 50 prosent økologisk matservering på Aktivitetsskolen (AKS) like rundt hjørnet. I fjor vinter søkte skolen Debios valørmerke i bronse, men med endringene de gjorde på kjøkkenet, så de raskt at andelen økologisk langt høyere enn 15%.

Gode historier

Neste

Bronsemerke på Eberg skole i Trondheim

SFO på Eberg skole i Trondheim har fått Debios bronsemerke etter pilotkurs i regi av Matvalget og Grønn Barneby. Vi er så stolte! sier primus motor Silje Rangø.

Gode historier

Neste

Kommuner og fylkeskommuner sammen for mer økologisk mat

-Vi er opptatt av å ha en kvalitet på maten vi leverer ut til våre innbyggere, og vi ser økologiske råvarer som en naturlig del av dette. Tove Nævisdal er avdelingsleder for kjøkken, vaskeri og renhold i Arendal kommune, og forteller at kommunen bruker 30% økologisk mat. Nå går flere kommuner og fylkeskommuner sammen for flere bærekraftige måltider.

Gode historier

Neste

Berekraftige måltid på Sund Folkehøgskule

Sund Folkehøgskule har berekraft på menyen, og med over 50 % økologiske råvarer på kjøkenet har dei Debio sitt valørmerke i sølv.

Har du spørsmål til Matvalget?

Kontakt